România a devenit a patra țară din Uniunea Europeană (UE), în funcție de numărul de emigranți.
Un Raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU) relevă un aspect îngrijorător pentru România, care se dovedește astfel incapabilă să ofere condiții propice de trai cetățenilor săi.

Peste trei milioane de români au ales să se mute în străinătate pentru a munci.

Cei mai mulți dintre cei care se mută în afara țării ajung să lucreze acolo pentru a oferi sprijin financiar familiei rămase în România.

Datele statistice publicate de TransferGo arată că, în ultimii patru ani, 15.000 de români au trimis în țară, prin intermediul platformei online TransferGo, 280 de milioane de euro.

Comunitățile de români din străinătate sunt unele dintre cele mai mari din Europa, iar Marea Britanie nu este o excepție. Cei mai mulți dintre românii care au decis să lucreze în Marea Britanie au făcut-o din considerente financiare. De-a lungul anilor, această comunitate a crescut și a început să fie sprijinită de TransferGo prin servicii inovatoare de transfer de bani. În prezent, această comunitate se confruntă cu un sentiment de incertitudine după Brexit, care are un impact major asupra tuturor comunităților de imigranți de pe acest teritoriu‘, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Conform Băncii Mondiale, până la finalul anului 2015, aproximativ 4 milioane de români au emigrat definitiv în străinătate.

3,2 miliarde de dolari au trimis acasă

Principalele țări din care s-au trimis bani au fost Italia (937 milioane de dolari), Spania (740 milioane dolari) și Germania (422 milioane dolari).