București, 11 noiembrie, 2016. Majoritatea accidentelor se produc din culpa conducătorului auto, se arată în comunicatul de presă transmis de Compania Națională de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere. Tocmai pentru a preveni o serie de accidente, CNAIR vine cu o serie de măsuri ce pot fi implementate.
Potrivit celor de la CNAIR, în conformitate cu ultimele statistici, cauzele accidentelor rutiere sunt următoarele: 76,4% din accidente se produc din culpa conducătorului auto (viteză neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate, depășire neregulamentară, etc.); 23,4% din culpa altor participanți la trafic (traversare neregulamentară a pietonilor, abateri ale pasagerilor, abateri ale conducătorilor de utilaje, etc.);  0,2 % din totalul accidentelor rutiere sunt cauzate de probleme ale infrastructurii. Astfel, pentru a reduce numărul accidentelor cauzate de nerespectarea vitezei regulamentare în trafic și pentru identificarea zonelor cu cel mai mare risc privind siguranța circulației pe DN 1, CNAIR SA derulează proiectul “Modernizarea infrastructurii privind siguranța circulației pe DN 1, în sate lineare și puncte negre”.

La Feleacu

În nenumărate rânduri autoritățile locale și locuitorii satelor și comunelor tranzitate de DN 1 au solicitat măsuri pentru limitarea vitezei autoturismelor pe secțiunea de intrare în localitate. În acest sens, CNAIR poate implementa o serie de măsuri, cum ar fi: creearea unei insule pe zona mediană a drumului; îngustarea drumului pe secțiunea de intrare în localitate; amenajarea unui sens giratoriu. În ceea ce privește situația comunei Feleacu, de pe DN 1, s-a optat pentru creearea unei insule pe zona mediană a drumului. Va fi refăcută și îmbunătățită atât semnalizarea orizontală cât și cea verticală, prin grupe de benzi rezonatoare aplicate la intrările/ieșirile din localități, indicatoare de intrare și ieșire în/din localitate, asociate cu indicatoare de reglementare a regimului de viteză și presemnalizare a insulelor de calmare a traficului. De asemenea, vor fi refăcute trecerile de pietoni existente și vor fi create altele noi (prin asigurarea unui spațiu de refugiu al pietonilor pe insula mediană și prin asigurarea unui iluminat corespunzător).