București, 12 noiembrie 2016. Pentru că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 12 noiembrie 2016 – 13 noiembrie 2016, o informare meteorologică de cod galben, cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vin cu date actualizate despre starea drumurilor.
Duminica, ninsori
Aceasta prevede ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. De asemenea, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60/ 70 km/h. În condiții de ceață se recomandă adaptarea vitezei și evitarea depășirilor riscante. Este indicată folosirea luminilor de întâlnire. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ și aceasta se face împreună cu luminile de întâlnire. CNAIR anunță că va acționa oriunde condițiile meteorologice vor impune intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant. În zona de munte și acolo unde stratul de zăpada s-a așternut deja, se recomadă echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite.
Starea drumurilor
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.