Madrid. 19 noiembrie 2016. Cel mai vestit cunoscut din Spania este orologiul aflat în Puerta del Sol, zonă considerată a fi centrul capitalei spaniole, şi are o vechime de 150 de ani.
Ceasul este deosebit pentru spanioli întrucât în fiecare an, la dangătul acestuia, localnicii îşi iau rămas bun de la vechiul an.
Conform tradiţiei, de Revelion, când orologiul anunţă miezul nopţii, trebuie să se consume câte un bob de strugure, pentru ca noul an să fie norocos. Cu acest prilej, în Puerto del Sol se adună zeci de mii de oameni pentru a sărbători Revelionul, iar canalele de televiziune transmit în direct trecerea ultimelor secunde din an, pentru a putea fi văzute şi auzite în întreaga ţară.
Cu prilejul „zilei de naştere” a ceasului, conducerea Madridului a hotărât „să devanseze Revelionul” şi, astfel, sâmbătă la prânz vor fi auzite dangătele orologiului.
Renumitul ceas a fost inaugurat de Regina Isabella a II-a, pe 19 noiembrie 1866, cu prilejul aniversării a 33 de ani de domnie. Fabricantul şi donatorul orologiului respectiv a fost ceasornicarul José Rodríguez Losada.