New York, 21 noiembrie 2016. Cunoscuți bucătari din lume vă oferă câteva sfaturi despre ce și cum să comandați atunci când mergeți la restaurant. Important este să vă feriți de ceea ce nu este gustos sau sănătos și să țineți cont și de punctul forte al restaurantelor pe care le frecventați. La urma urmei, atunci când mergi la restaurant ar trebui să consumi ceva ce nu prea îți poți pregăti acasă. Asta dacă nu ești tu însuți…chef.
Nu comanda peşte luni
Potrivit lui Anthony Bourdain, cunoscut chef din SUA, producător de emisiuni specializate, săptămânal cele mai multe restaurante comandă peşte proaspăt joia sau vinerea, pentru a se aproviziona în aşteptarea weekendului aglomerat. Până luni, acesta nu va mai fi atât de gustos.
Evită mâncărurile cu pui
Mulţi chefi critică felurile principale cu pui pentru că tind să fie mult prea scumpe şi mai puţin creative.
Nu mai comanda friptura bine făcută
Sunt multe motive pentru care nu ar trebui să comanzi friptura bine făcută, spun bucătarii, dar cel mai important este legat de calitatea cărnii. Nu vei mai putea savura adevăratele arome.
Ţine cont de punctul forte al restaurantului
Michael Armstrong, un cunoscut chef din New York, spune că trebuie să identifici punctul forte al unui restaurant. De exemplu, dacă mergi la un local cu specific paste, atunci nu comanda pizza, sau dacă iei masa la un restaurant pescăresc, nu căuta să mănânci friptură.
Nu mai înocui ingrediente
“Dacă nu eşti alergic la ceva anume, atunci nu cere să-ţi fie înlocuite ingrediente din farfurie. Într-un restaurant care se respecta, cheful ştie foarte bine de ce s-a bazat pe un anume aliment în preparatul său. Bucură-te de gustul pe care l-a gândit”, este de părere Christopher Faulkner, chef la Solomon & Kuff. Un bucătar alege anumite ingrediente pentru a echilibra sau pentru a uimi cu un anumit preparat, aşa că ai încredere în el, conchide acesta.