China. 23 noiembrie 2016. După ce a câştigat zeci de miliarde de dolari într-un singur an, acum a ajuns în spatele gratiilor.
Un tribunl chinez a decis că afacerea lui cu un cazino online a fost ilegală. Chinezul de 46 de ani a fost judecat de tribunalul din regiunea Zhejiang, fiind acuzat că în 2012 a înfiinţat un cazino online de pe urma căruia a câştigat 57,8 miliarde de dolari. O astfel de avere l-ar aduce pe locul 4 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.
Potrivit “Cotidianului Poporului”, Zhou şi-a mutat în 2013 afacerea în Vietnam, de teama poliţiei chineze, însă abia un an şi jumătate mai târziu autorităţile au deschis o anchetă.
La momentul respectiv se înregistraseră deja peste 2 milioane de jucători. În total, Zhou ar fi încasat în mod ilegal în jur de 580 de miliarde de yuani (aproape 84 de miliarde de dolari), însă o parte din bani au mers la complicii săi, conform ProTV.
În 2016, Zhou a fost arestat de autorităţile vietnameze, la cererea Beijingului, iar în aprilie a fost extrădat în China.