București, 25 noiembrie 2016. Sunt agresate, iar multe dintre ele îşi pierd chiar viaţa în pumnii oamenilor pe care i-au iubit. E un adevărat fenomen în ţara noastră.
De Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, ONG-urile trag de un semnal de alarmă: tăcerea omoară şi ea.
O familie disfuncţională poate deveni cauză pentru alte probleme: de la abandon şcolar, consum de alcool, până la trafic de fiinţe umane.

Costurile Uniunii Europene generate de violenţa împotriva femeilor sunt estimate la 226 de miliarde de dolari de către Institutul European pentru Egalitate de Gen, reprezentând, printre altele, producţia economică pierdută la muncă din cauza zilelor în care femeile au lipsit.
Pe 25 noiembrie, de ziua internaţională a eliminării violenţei împotriva femeilor, Comisia Europeană (CE) îşi propune ca anul 2017 să implice acţiuni care se vor concentra pe stoparea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor.

Comisarul european Věra Jourová face două apeluri pentru propuneri de proiecte care să vină din partea organizaţiilor societăţii civile şi care au ca scop combaterea violenţei domestice împotriva femeilor sau sprijinirea victimelor. Proiectele care ar sprijini femeile să se reîntoarcă la muncă după ce au ieşit din adăposturi reprezintă un exemplu în acest sens. CE este pregătită să aloce şase milioane de euro acestor iniţiative.

Mai mult, CE a făcut disponibile patru milioane de euro pentru ţările din Uniunea Europeană (UE) care vor să implementeze şi să dezvolte practici naţionale de informare, de creştere a gradului de conştientizare şi activităţi educaţionale. Banii ar putea fi destinaţi, spre exemplu, poliţiei sau ministerelor care promovează programele de dezvoltare pentru copii. Propunerile vor fi selectate pe 10 decembrie.