București. 26 noiembrie 2016. Ministrul Educației vrea să le ceară învăţătorilor de la casele ZERO să nu mai dea teme. Iar pentru clasele 1 – 4, ele să poată fi rezolvate într-o oră şi în maximum două, pentru gimnaziu.
Ministrul Educaţiei ar vrea ca un elev de gimnaziu să nu petreacă mai mult de două ore ca să-şi facă temele. El a pregătit un ordin prin care să le ceară profesorilor să reducă din volumul exerciţiilor pentru acasă.
Reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor cred că soluţia potrivită ar fi o programă şcolară mai lejeră, bazată pe mai multă practică şi mai puţină teorie. Ei susțin că va fi aproape imposibil de pus în practică o reducere a timpului alocat temelor, pentru că nivelul cognitiv al elevilor diferă de la copil la copil.
“Luni, voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afară şcolii”, a anunțat ministrul Educaţiei, după ce câţiva părinţi i s-au plâns că atunci când vin de la şcoală, copiii lor petrec ore în şir ca să-şi facă temele, informează Pro Tv.
Reprezentanţii părinţilor cred că măsurile vor fi greu de aplicat, mai ales că în opinia lor, materia este supraîncărcată şi nu poate fi parcursă aşa cum trebuie, la şcoală.