Pitești. 27 noiembrie 2016. Accidentul de la Piteşti, cu două autobuze care transportau angajaţi ai uzinelor Dacia, s-a produs pentru că una dintre maşini, cea din spate, a rămas fără frâne, susține unul dintre pasageri, care se afla în momentul accidentului chiar lângă şofer.

Reprezentanţii firmei de transport au afirmat însă că toată flota de autobuze are reviziile tehnice la zi.

Sindicatul de la Automobile Dacia vrea să organizeze un protest, întrucât consideră că maşinile cu care angajaţii sunt aduşi la uzină sunt nesigure. În replică, reprezentanţii firmei de transport spun că toată flota de autobuze are reviziile tehnice la zi.

Iulian Soare este inginer la Automobile Dacia. Mergea la serviciu cu autobuzul firmei ca într-o zi normală de muncă. S-a aşezat pe unul dintre locurile din faţă, aşa că putut să observe ce s-a întâmplat înainte de impact.

Martorul poveste momentele de groază prin care au trecut pasagerii. Oamenii au început să ţipe când şi-au dat seama că autobuzul, care mergea pe o pantă, a luat viteză.

Iulian Soare a sărit în ajutorul răniţilor. Alături de el, tânărul poliţist Emanuel Croitoru, de la o secţie din Bucureşti,  a intrat pe geam şi a început să scoată victimele din autobuz. Croitoru a fost desemnat eroul zilei de Poliția Română.

În urma accidentului de la Piteşti, 26 de persoane au fost rănite. Două dintre victime au rămas internate.