Constanța. 28 noiembrie 2016. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat șase cetățeni irakieni, patru adulți și doi copii, care au încercat să intre ilegal în țară din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.
Persoanele în cauză au beneficiat de sprijinul a patru călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până în Germania.
În data de 27.11.2016, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfășurat, în baza unei informații, o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de competență.
Astfel, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe un drum național din județul Constanța, în zona de frontiera din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 3 cetățeni bulgari, respectiv un cetățean bulgar și 6 cetățeni irakieni.
În urma verificărilor a rezultat faptul că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 și 39 ani, au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.