București, 30 noiembrie 2016. Vine zăpada, apar problemele! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că sunt loturi de drum unde încă nu sunt încheiate procedurile de licitație pentru deszăpezire. În aceste cazuri, deszăpezirea se va efectua cu utilajele proprii sau cu cele distribuite din cadrul altor acorduri cadru semnate.
CNAIR a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că asigura activitatea de deszăpezire pe întreaga rețea de autostrăzi și drumuri naționale prin firmele cu care compania a încheiat contracte, dar și cu resurse proprii companiei sau prin redistribuirea utilajelor din cadrul contractelor deja încheiate.

Pe A1, A2 și A3, contractare în curs

În total, CNAIR a semnat contracte pentru 49 de loturi, 8 fiind în procedura de contractare. Totodată, contractele încheiate în urma negocierilor sunt valabile până la încheierea procedurilor de licitație publică aflate în contestație. Astfel, la SDN Rm. Vâlcea se va asigura deszăpezirea cu utilaje proprii și prin redistribuire de utilaje din acorduri cadru care sunt semnate; la SDN Arad se va asigura prin redistribuire de utilaje din acorduri cadru care sunt semnate – SIA Autostrăzi. Din cele 5 loturi ce țin de D.R.D.P. Craiova, pe lotul SDN Rm. Vâlcea – procedurile de contractare sunt în curs, iar pe celelalte patru sunt contracte încheiate. Din cele 8 loturi ce țin de D.R.D.P. Timișoara doar pe lotul SDN Arad – procedurile de contractare sunt în curs. Din cele 10 loturi ce țin de D.R.D.P. București, pentru 6 procedurile de contractare sunt în curs: SDN București Sud, SDN Târgoviște, SDN Ploiești, autostrăzile A1, A2 și A3. În ceea ce privește loturile ce țin de D.R.D.P. Cluj, D.R.D.P. Brașov, D.R.D.P. Iași și D.R.D.P. Constanța pentru toate sunt contracte încheiate.

Procedura de achiziție pentru 4 ierni

“Anul acesta, am reușit să încheiem procedura de achiziție pentru a asigura toată logistica necesară procesului de deszăpezire pentru 4 ierni, adică până în 2020. În aceste condiții, le-am cerut colegilor mei din regionale, din secții, implicați în această activitate să se mobilizeze și să se organizeze permanent și cu responsabilitate în întreaga activitate de deszăpezire. Le-am cerut permanență și operativitate. Dar, în același timp, facem și un apel la conducătorii auto să respecte, în caz de vreme rea, toate restricțiile și reglementările ce se impun pentru a evita orice evenimente neplăcute” , a declarat în comunicatul transmis directorul general al CNAIR SA, Cătălin Homor.