La mulți ani, Argeș, la mulți ani, România! Astăzi se împlinesc 98 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. În marile orașe din județ sunt organizate evenimente.

La Mioveni, la ora 10 vor fi premiate cuplurile care au ajuns la 50 de ani de căsătorie, manifestare urmată de depuneri de coroane în cartierele orașului și, la ora 13.00, o paradă militară care va putea fi văzută în centrul orașului.

Concert Deep Central la Pitești
La Pitești, ziua a început de la ora 8.30 cu un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Eroilor Piteşti, iar la ora 09.30 va fi organizată parada militară în zona centrală a municipiului. La ora 18.00 va fi aprins iluminatul ornamental în zona centrală a Piteştiului, dar şi Bradul de Crăciun.

Cu această ocazie în Piaţa Primăriei Piteşti va fi un recital al fanfarei militare şi va fi intonat şi imnul de stat al României. Iar seara se va încheia cuun concert extraordinar cu formaţia Deepcentral şi un recital JO.

La Mărăcineni, ocalnicii sunt așteptați la orele amiezii în curtea Liceului Tehnologic pentru un concert de muzică populară și fasole cu ciolan.

Traficul restricționat

Pitești: între orele 9.00 şi 11.00, pe strada Unirii, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Republicii,
Cîmpulung, cirulația va fi oprită  între orele 9.00 şi 12.00, pe strada Negru Vodă, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Nicu Leonard şi intersecţia cu strada Istrate Rizeanu,
Ca rute ocolitoare, conducătorii auto pot folosi strada Matei Basarab şi strada Fraţii Goleşti
La Curtea de Argeş, nu se va putea circula pe Bulevardul Basarabilor între orele 10.30 şi 12.00, pe strada Negru Vodă şi Bulevadrul Basarabilor, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Traian şi intersecţia cu strada Mihai Bravu, traficul va fi restricţionat. Ca rute ocolitoare, conducătorii auto pot folosi străzile 1 Decembrie 1918 şi Lascăr Catargiu

Scandaluri politice și noutăți de tehnică militară la parada de la București
La București, parada de ziua Națională a fost umbrită de scadanlul politic provocat de președintele Klaus Iohannis care, invocând motive problemele cu legea (trimiteri în judecată sau urmăriri penale) nu a invitat niciun lider al opoziției. A fost însă invitat Traian Băsescu, aflat într-o situație similară, dar acesta a beneficiat de un “spor” în calitate de fost președinte. Astfel, Liviu Dragnea și conducerea PSD va sta de cealalată parte a zonei de oficialități, în mijlocul oamenilor, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a preferat să plece cu liderii ALDE la Alba Iulia.

În Capitală, pe lângă cei peste 3.000 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, militari străini din state membre NATO, dar şi peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave.

Noutăţile din acest an sunt reprezentate de avioanele multirol F-16 Fighting Falcon, tehnica de transport uşoară (motociclete enduro şi ATV-uri) pentru forţele pentru operaţii speciale şi poliţia militară, noua ţinută combat a militarilor români, care va intra în dotare în 2017 şi Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de intervenţie, cunoscut sub denumirea de Caravana SMURD.