Pitești, 1 decembrie 2016. Au fost aprinse luminile de Crăciun în Pitești! Evenimentul a reunit în Piața Primăriei mii de oameni.
Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat la Pitești prin aprinderea luminilor în zona centrală a orașului. În zilele următoare, iluminatul festiv va fi aprins în tot orașul. Au fost amplasat pe bulevardele și străzile din oraș 112 instalații transversale tip șiruri și cadre cu steluțe și 120 plăsuțe luminoase și furtun luminos pe 520 de stâlpi de iluminat public. Panourile luminoase cu steluțe au fost amplasate la intrările în oraș și în sensurile giratorii.

Bradul are 25 de metri

În zona centrală a fost amplasat tunelul luminos, iar în Piața Primăriei au fost montate sute de beculețe colorate cu led, globuri strălucitoare și perdele luminoase. Fântâna cântătoare a devenit scena perfectă pentru venirea lui Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Bradul din fața Primăriei are aproximativ 25 de metri înălțime și a fost adus din zona Nucșoara – Ocolul Silvic Domnești. Bradul a costat 1.300 de lei. Trebuie menționat faptul că, în acest an, autoritățile locale n-au mai pus brazi în cartiere, unde de altfel iluminatul ornamental este mai sărac ca în alți ani. Pe de altă parte zona central este plină de beculețe. Figurinele au costat 49.800 lei, șirurile luminoase 31.920 lei, becurile de brad 4.350 lei, furtunul luminos 23.930 lei. Târgul de Crăciun se va deschide pe 6 decembrie.

Concert în Piața Primăriei

În deschiderea manifestării, Fanfara Teatrului Al. Davila a interpretat cântece patriotice. Asta având în vedere că astăzi s-a marcat Ziua Națională a României. Aprinderea iluminatului ornamental în Centru și a bradului de Crăciun a fost urmată de un recital al artistei JO și, respectiv, al trupei Deepcentral. ”După estimările celor de aici sunt peste 10 mii de oameni. Niciodată nu au fost într-un număr așa de mare și le mulțumim pentru participare. Am făcut eforturi să împodobim orașul, în special zona central, în contextual așteptărilor. Au fost puse un număr impresionant de becuri și de ornamente atât în zona centrală, pe străzile principale din cartiere și la intrările în oraș. De asemenea, și pomul de Crăciun arată foarte bine”, ne-a declarat primarul Piteștiului, Cornel Ionică, după aprinderea iluminatului în Pitești.

brad-craciuntunel-luminosjofanfara-teatrului-al-davila mos-craciun-pe-fantana