Sălaj. 2 decembrie 2016. O sală de așteptare cu o arhitectură mai puțin obișnuită – o piramidă din sticlă și metal și un sistem inedit de ghidare a pacienților către cabinetele medicale, prin intermediul unor benzi colorate – a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Zalău.
Investiția de reabilitare a Ambulatoriului de specialitate a fost finanțată de Consiliul Județean Sălaj.
Proiectul, în valoare de circa opt milioane de lei, a inclus extinderea construcției existente în zona curții interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale pe trei nivele, care comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele, dar și reabilitarea integrală a vechii construcții.

Astfel, s-a realizat termoizolarea exterioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea băilor existente, rampe de acces și amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități, amplasarea unui lift și a unei platforme pentru accesul persoanelor cu dizabilități, redimensionare și înlocuire instalații electrice, sanitare, de încălzire și de ventilație și dotarea cu mobilier a holurilor și a zonelor de așteptare.
În zona de așteptare, pacienții vor fi ghidați către cabinete prin intermediul unui sistem bazat pe coduri de culori, cu benzi colorate de dirijare, bonuri de ordine și monitoare, notează Agerpres.