Pitești. 4 decembrie 2016. Sute de oameni au participat, sâmbătă, la cursurile de instruire a populației oferite de caravana SMURD „Fii pregătit!”.

Angajați ai MAI (ISU și SMURD) au oferit, la centru mobil, cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Oamenii au putut asista la cursuri despre dezastre naturale care pot afecta România şi judeţul – cutremure, incendii, inundaţii – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă, dar și la demonstrații pe manechine. Desigur, cei mai impresionați au fost copiii.

Construit pe platforma unui tir, centrul are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de locuri şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inslusiv simulatoare, care peemir instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cei care doresc să asiste la aceste cursuri pot veni și astăzi, 4 decembrie, între orele 10 şi 18, în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti.
În perioada următoare centrul mobil de instruire va trece prin Ploieşti (10-11 decembrie), Giurgiu (17 decembrie) şi Alexandri (18 decembrie). Caravana este un proiect al Fundaţiei SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI şi finanţat cu sprijinul Vodafone România.

smurd5 smurd4 smurd3 smurd1 smurd2

LEAVE A REPLY