București. 6 decembrie 2016.  Premierul Dacian Cioloș nu exclude posibilitatea de a se înscrie într-un partid politic după alegeri, însă a explicat că această decizie depinde de mai multe lucruri. “Ce se întâmplă dacă nu o să fiu prim-ministru? În acest context, nu vă pot răspunde la această întrebare. (…) În momentul de față, nu sunt decis dacă modalitatea cea mai bună de a mă angaja în construcția aceasta de care vorbeam este ca imediat după alegeri să intru într-un partid politic. Nu exclud acest lucru, dar va depinde de mai multe lucruri. Și eu vreau să le iau pe rând. Înainte de a spune ce o să fac, dacă nu o să se întâmple, hai să vedem cum facem ca să se întâmple! Și dacă nu o să se întâmple, o să iau decizia atunci. Dar, da. Într-un fel sau altul, în următorii ani, (…) mi-aș dori să mă implic în a crea premisele (…) pentru ca anumite lucruri să se întâmple, lucruri pe care eu le-aș fi vrut să se întâmple acum, dar, dacă nu e posibil, cel puțin mai încolo”, a afirmat Cioloș, la o dezbatere organizată marți de Grupul pentru Dialog Social, citat de Agerpres.

Întrebat cum va ajunge prim-ministru în condițiile în care dreapta politică e divizată, Cioloș a răspuns că singurele partide cu care a discutat au fost PNL și USR.

“Am avut propunerea din partea a două partide să fiu susținut pentru a continua și am acceptat această propunere mai pasiv la început și probabil din ce în ce mai activ pe măsură ce ne-am apropiat de alegeri, cumva determinat și de împrejurări. Dar trebuie să recunosc că acum, în momentul de față, nu am o strategie despre cum să devin prim-ministru, o să unesc eu partidele de dreapta sau cum am negociat sau o să negociez cu ele. Va depinde foarte mult, dat fiind contextul, de rezultatul alegerilor, pentru că nici aici nu sunt lucrurile clare, care va fi ponderea acestor partide, pe de o parte, și apoi în ce măsură aceste partide vor fi gata să lucreze împreună pe un proiect care să nu fie unul minimalist, pentru a fi credibil din punct de vedere al reformelor necesare. Ați vorbit de trei, patru partide de dreapta”, a adăugat premierul.