București. 12 decembrie 2016. Alina Gorghiu a anunţat într-o conferinţă de presă, că şi-a depus mandatul de preşedinte al PNL.
“I-am informat pe colegi că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onaore să fiu preşedinte PNL doi ani. Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului”, a declarat Gorghiu.

“Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu colegi mei şi îi asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa”, a completat Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine.
PNL a obţinut doar 19,94% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 20% din voturile pentru Senat, spre deosebire de PSD care a obţinut 46,03%, respectiv 46,22%. PNL a fost învins de PSD inclusiv la Timiş, unde Alina Gorghiu a deschis lista pentru Senat.
Gorghiu a mai spus că la ora 18:00 se va întâlni cu primele 20 de filiale care au rezultate peste media naţională pentru ca, marţi, la ora 12:00, BPN PNL să se reunească la Palatul Parlamentului.

“Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează organizează alegerile în PNL, sper să se poată la jumătatea lunii februarie (…) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a partidului, legitimă”, a mai spus Gorghiu.

BPN PNL va decide cine şi în ce formulă se asigura interimatul conducerii partidului.

Alina Gorghiu a spus că pe final de mandat obiectivul său este solidaritatea PNL.

“Daţi-mi voie să mulţumesc din nou electoratului de dreapta din România care ne-a acordat încrederea şi voturile. Cred în continuare că oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi şi programul de guvernare a fost una bună, însă, votul covârşitor s-a dus către PSD. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, pe care PNL din opoziţie îl va duce la îndeplinire”, a spus preşedintele demisionar al PNL.

Gorghiu şi-a exprimat convingerea că PNL va depăşi “acest şoc electoral”.