București 14 decembrie 2016. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că liberalii nu sunt în măsura de a face o propunere de premier și că, dacă s-ar ajunge într-o astfel de situație, prima opțiune ar fi Dacian Cioloș.
“Nouă ne pare rău că în perioada de campanie electorală nu am vorbit mai mult despre programul economic al PNL. Nu suntem, în momentul de față, în măsura de a face o propunere de premier. Așteptăm rezultatul consultărilor. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă partidele își exprimă în mod public interesul de a servi cetățeanul, și deci, în momentul de față, nu avem o propunere de premier, dar dacă ar fi să ajungem în situația de a face propunerea de premier, cu siguranță va fi un om integru, implicat, pentru care să vorbească faptele”, a spus Turcan, la Palatul Cotroceni.
Ea a precizat că, în cazul în care PNL ar propune un premier, prima opțiune ar fi Dacian Cioloș.

Vă reamintim că PSD și ALDE, care vor forma viitorul guvern și majoritate parlamentară, au refuzat să meargă la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, invocând convocarea Parlamentului și validarea mandatelor noilor parlamentari. UDMR urmează să negocieze cu PSD accederea la guvernare, în timp ce parlamentarii minorităților merg în mod tradițional alături de majoritatea parlamentară.

LEAVE A REPLY