SUA. 15 decembrie 2016. Yahoo este în centrul unui nou scandal. De data aceasta, utiizatorii Yahooo au fost victimele celui mai mare furt de date din istorie.
Peste un miliard de conturi Yahoo au fost compromise a anunţat miercuri conducerea companiei. Au fost furate, în august 2013, nume, adrese de email, numere de telefon, parole şi in unele cazuri răspunsurile la întrebările secrete de care e nevoie pentru accesarea conturilor. Yahoo precizează că datele bancare nu figurează printre informaţiile furate.
“Yahoo crede că o terță parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, anunță grupul într-un comunicat, indicând că nu este în măsură să identifice pentru moment autorii acestui atac masiv.
Potrivit grupului, care se confruntă cu mari dificultăți financiare, acest nou incident este “probabil” unul diferit de amplul atac cibernetic făcut public la sfârșitul lui septembrie, dar care data din 2014 și care a afectat conturile a 500 de milioane de utilizatori.

LEAVE A REPLY