București. 15 decembrie 2016. Liviu Dragnea a precizat, joi seară, într-o conferință de presă, că PSD va merge cu propunerea de premier direct la consultări la Palatul Cotroceni. Social-democrații vor forma majoritatea guvernamentală alături de ALDE.
Liviu Dragnea a afirmat că are un singur nume pentru propunerea de premier și a subliniat că prin această nominalizare nu urmărește să încalce vreo lege. El a subliniat însă că președintele Klaus Iohannis este obligat să respecte votul populației și Constituția.
“În ceea ce priveşte propunerea pe care PSD o va face preşedintelui Iohannis la consultări (…) nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine sau un avantaj pentru preşedintele Iohannis, nici măcar pentru PSD. Voi face în avantajul acestei ţări. Şi această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. În ceea ce priveşte reacţia domnului preşedinte Iohannis, eu cred, sper că toţi cei care au pierdut (…) au posibilitatea în această săptămână să se obişnuiască cu această idee şi să înţeleagă că, dincolo de supărări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat, pentru că altfel ieşim din democraţie”, a spus Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.
“Eu nu am de gând să încalc nicio lege. PSD nu are de gând să încalce nicio lege”, a explicat președintele PSD.
“Constituția, votul de duminică și programul de guvernare, asta am de gând să respect la consultările de la Cotroceni. Este membru de partid, este membru PSD cu acte în regulă, cred că are și un card dintr-acela modern, cum am lansat eu, când eram Secretar”, a spus Dragnea.