Berlin, Zurich și Atena. 19 decembrie 2016. 9 morți și zeci de persoane au fost rănite în două atentate la Zurich și la Berlin. Valul de atentate în Europa a început la scurt timp după ce ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara. Deocamdată, Ministerul român de externe nu a confirmat că printre victime s-ar afla și cetățeni români.
Un camion a intrat în plin în Piaţa de Crăciun din Berlin. Poliţia a confirmat că 9 oameni au murit, în timp ce pompierii vorbesc despre cel puţin 50 de răniţi. Camionul a venit în viteză mare de pe strada Budapesta, a intrat cu viteză mare în Piaţa de Crăciun. Orașul este împânzit de poliție, pompieri și salvare. Șoferul camionului a fost arestat, iar cel care stătea în partea dreaptă a murit în urma impactului. Poliția pleacă de la premisa că ar fi fost un atentat terorist.
Sven Gerling, purtător de cuvânt al pompierilor: „Un camion înmatriculat în Polonia a intrat din plin în mulţime. Avem o mulţime de răniţi dintre care foarte mulţi grav răniţi şi avem, din păcate, şi mai multe persoane decedate. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Poliţia este şi ea prezentă cu numeroşi agenţi astfel încât să putem avea grijă de toţi răniţii.”

Cu scurt timp înainte de incidentul de la Berlin, trei persoane au fost împuşcate într-un atac de la Centrul Islamic din metropola Zurich. Nu există informaţii suplimentare cu privire la starea răniţilor, transmite Reuters.

Atacatorul nu a fost prins deocamdată. Pe 13 august, un bărbat a atacat pasagerii unui tren din Elveţia. Trei persoane au murit, iar alte Şapte persoane, inclusiv suspectul, au fost răniţi.

Mai multe mașini sunt incendiate în Atena. Mai multe zone din capitala Greciei sunt cuprinse de flăcări.