București. 20 decembrie 2016. Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că dacă președintele Iohannis va accepta nominalizarea pentru funcția de premier din partea majorității PSD- ALDE, este posibil să se cunoască viitorul Executiv înainte de Crăciun, iar votul în Parlament ar trebui dat săptămâna viitoare. Asta ar însemna că bugetul pe anul viitor ar putea fi aprobat până la mijlocul lunii viitoare. „Putem vota Guvernul săptămâna viitoare, în așa fel încât între 12 și 15 ianuarie bugetul să fie aprobat în Parlament. Este foarte important ca bugetul să fie aprobat în jurul date de 15 ianuarie”, a precizat Liviu Dragnea.
Întrebat, înainte de prima ședință de grup a noilor parlamentari PSD, dacă propunerea de premier pe care o va face președintelui Klaus Iohannis va ține cont de criteriul carnetului de partid, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, categoric”. Șeful PSD a mai precizat că viitorul prim-ministru va avea și vechime în partid, „nu de o zi, două”.

Președintele social-democrat a refuzat, însă, să comenteze numele vehiculate în presă drept propunere de premier: „Eu am văzut foarte multe guverne, sigur diferă în funcție de televiziune. Candidatul pentru prim-ministru va fi propus de PSD și, dacă președintele acceptă propunerea noastră, Guvernul va fi făcut de PSD și ALDE”, a declarat Dragnea.