Argeș, 21 decembrie 2016. În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradițional comercializarea și consumul unor cantități de alimente de origine animală crește considerabil, Direcția Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a intensificat acțiunile de supraveghere și control. Cei de la DSVSA Argeș se concentrează, în aceste controale, asupra modului în care se produc, depozitează, transportă și valorifică carnea de porc destinată consumului uman, precum și alte produse de origine animală.
Astfel, în baza unui program de lucru stabilit de către directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene s-au constituit echipe mixte care verifica până pe 24 decembrie 2016 și în perioada 27 decembrie 2016-08 ianuarie 2017, modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de comercializare a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum și din unitățile de alimentație publică, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc.

LEAVE A REPLY