Pitești, 26 decembrie 2016. Astăzi, sute de piteșteni au venit în fața Primăriei pentru a mânca o porție de sarmale. Cetățenii au stat la coadă să-și ia o porție de sarmale cu ardei iute, mămăliguță și un păhărel de țuică fiartă. Tradițională acțiune organizată de autoritățile locale a ajuns la cea de-a 12-a ediție.
Încă de la ora 10, în Piața Primăriei din Pitești s-a servit tradiționala masă de Crăciun, oferită de Municipalitate. Oamenii s-au așezat la cozi, pe câte trei rânduri, iar cei de la Poliția Locală și Jandarmi s-au asigurat că lucrurile decurg bine. Ulterior cetățenii s-au dus la mesele aduse de administrația locală și au mâncat porția de sarmale. Oamenii au spus că sarmalele au fost mai gustoase, ca cele de acasă.

5000 de sarmale și 100 litri de țuică

sarmale
Autoritățile locale au pregătit 5.000 de sarmale, cu ardei iuți, mămăligă și 100 de litri de țuică fiartă. Sarmalele au fost gătite în bucătăria cantinei CSM din Pitești. Au fost prezenți primarul Cornel Ionică, viceprimarii Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru, consilierul local Cristian Gentea și deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu. Masa din a doua zi de Crăciun a fost organizată pentru prima dată, la inițiativa primarului de atunci al Piteștiului, Tudor Pendiuc, iar tradiția s-a păstrat până acum, când s-a ajuns la cea de-a 12 ediție. “Respectând tradiția, pentru al 12-lea an la rând, am organizat astăzi, în a doua zi de Crăciun, o nouă acțiune în care Municipalitatea a oferit sarmale, mămăliguță și țuică fiartă tuturor piteștenilor care au fost prezenți în Piața Primăriei. Am pregătit 5.000 de sarmale și 100 de litri de țuică fiartă. Niciodată nu-s mai bune sarmalele ca la cazan, la grămadă, oricât de bune le-ar face acasă. N-am frământat carnea pentru sarmale, dar sunt din carne de porc. Este o acțiune de suflet, în care vrem să fim alături de cetățeni, ca o mare familie a Piteștiului. Mă bucură interesul piteștenilor pentru această acțiune tradițională”, a precizat primarul Piteștiului, Cornel Ionică.