Bistrița. 30 decembrie 2016. A murit unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc de după Revoluție. Fostul președinte al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, a murit vineri noapte, la vârsta de 80 de ani. A fost cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc.

Potrivit Realitatea.net, Pădureanu a fost internat la Secția de Oncologie a Spitalului Județean Bistrița în urma diagnosticului de cancer generalizat. Pe lângă cancer, el suferea și de: diabet, probleme cardiace și Alzheimer.

De curând, i-a fost detectat un cancer la ficat, iar boala s-a extins într-o metastază. Pădureanu era hrănit doar prin perfuzii, reușind doar să bea apă, iar comunicarea cu familia era aproape imposibilă.
Acesta avea rare momente cand îi recunoștea pe cei dragi. Lui Jean Pădureanu i s-a administrat morfină în mod constant pentru a-i diminua din dureri.
Jean Pădureanu s-a născut la 22 martie 1936 şi a fost cel mai longeviv conducător de club din România. Întreaga sa activitate în fotbal este legată de numele a două cluburi, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa. A fost considerat unul dintre fondatorii “Cooperativei”, un sistem de aranjare a meciurilor în prima divizie fotbalistică, prin care erau stabilite echipele care retrogradau, dar şi unele dintre cele de la vârful ierarhiei.
În 2013 s-a retras din activitate, devenind preşedinte de onoare al clubului Gloria Bistriţa, în semn de respect pentru activitatea sa numele stadionului din Bistriţa devenind “Jean Pădureanu”.

La 4 martie 2014 a fost condamnat la 3 ani şi patru luni de închisoare în “Dosarul Transferurilor”, fiind găsit vinovat de către instanţă pentru declararea unor sume mai mici în cazul transferurilor fotbaliştilor Ionel Ganea şi Lucian Sânmărtean la cluburile VfB Stuttgart, respectiv Panathinaikos Atena. A fost eliberat condiţionat după un an şi trei luni, în perioada detenţiei fiind grav bolnav.