București, 31 decembrie 2016. În ultima zi din an, la fel și în noaptea de Revelion, oamenii țin cont de o serie de obiceiuri despre care cred că le vor purta noroc. Nu doar în România există obiceiuri aducătoare de bunăstare.
În ultima zi din an, în special seara, la apropierea orei 24, nu e bine să arunci gunoiul. Dacă arunci lucrurile de care te-ai atașat, se zice că dai din casă tot norocul.
Îndrăgostiții se sărută sub vâsc în noaptea dintre ani, pentru ca dragostea lor să nu fie umbrită de niciun necaz în anul următor.
Gălăgia din noaptea de Revelion alungă spiritele rele.
Achită-ți toate datoriile. Nu e bine să intri datornic în noul an. Se spune că o vei duce din împrumut în împrumut tot anul următor.
Ține deschisă ușa în noaptea dintre ani. Anul vechi cu toate năpastele sale iese din casă pentru a-i face loc noului an, mai darnic și mai roditor.
Trebuie să mâncăm pește când bat clopotele anunțării orei 24. Asta pentru că marinarii spun că cei care mănâncă pește se strecoară printre probleme mai lesne, în noul an.
Poartă un articol vestimentar roșu. Poate fi lenjeria intimă, o brățară sau o jachetă. Culoarea roșie alungă duhurile negative.
Aprinde o lumânare în noaptea de Revelion pentru ca anul ce vine să fie unul luminos. De asemenea, e bine să îți pui o dorință când se face 12 fix.
Ciugulește dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ți o dorință care ține de bani. Strugurii și stafidele simbolizează abundența financiară.
Nu uita să ții în buzunare niște bani. Nu contează suma. Ideea e ca noul an să nu te prindă sărac.
Nu te plânge de nimic în noaptea de Revelion. Lacrimile vărsate în noaptea de Revelion te vor urmări tot anul.
Iată ce superstiții sunt în alte țări:
În PERU – Oamenii din aceasta țară dau foc unei păpuși folosite pe post de sperietoare de ciori. Păpușa simbolizează răul acumulat de-a lungul anului.
În FRANȚA – Și în Franța, îndrăgostiții se săruta sub vâsc. Se spune că cei care sunt afectuoși în noaptea dintre ani se vor căsători repede.
În SPANIA – Spaniolii mănâncă strugurii pe ritmul clopotelor care bat la miezul nopții. La fiecare clopot, ei înghit câte o boabă de strugure.
În TURCIA – Turcii aruncă cu sticlele de șampanie în pereții caselor pentru ca anul ce vine să fie unul îmbelșugat. Apoi, cealaltă sticlă de șampanie din mână e împărtășită cu vecinii și rudele.
În POLONIA – Polonezii poarta lenjerie intima nouă în noaptea de Revelion. Cei care fac asta vor avea succes în amor.
În ITALIA – Pentru a fi sănătoși și viguroși în anul ce vine, italienii mănâncă linte cu carne de porc.
În JAPONIA – În noaptea dintre ani, clopotele templelor bat de 108 ori. 108 simbolizează numărul dorințelor pe care niponii și le pun, dar și cele 108 rele care pleacă.
În BRAZILIA – Brazilienii intră în noul an pe plajă, îmbrăcați în alb. Albul simbolizează speranța unui an mai bun.
Sursă: teotrandafir.com

LEAVE A REPLY