București, 2 ianuarie 2017. Meteorologii anunță că probabilitatea de precipitații va fi ridicată în toate regiunile țării de miercuri până vineri, la fel ca și în perioada 7-15 ianuarie, iar vremea va deveni geroasă spre finalul acestei săptămâni, arată cei de la Agerpres.

Vremea va deveni geroasă

Astfel, conform prognozei pe două săptămâni, în intervalul 2 – 15 ianuarie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în Banat, temperatura aerului va fi în scădere în prima parte a intervalului, apoi va crește ușor, dar valorile termice se vor menține, în general, sub normele specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 4-5 ianuarie și din nou după data de 7 ianuarie. În Crișana, în perioada 6-7 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi noaptea și dimineața. Meteorologii precizează că probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie. În Transilvania, în perioada 6 – 7 ianuarie, vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade. Precipitații se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie, arată cei de la ANM

valori termice la amiază de —12 grade

În Maramureș, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, îndeosebi după data de 5 ianuarie. Vremea se va menține geroasă și în cursul zilelor de 6 și 7 ianuarie, cu valori termice la amiază situate în jurul a—12 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să fie mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în perioada 4-5 ianuarie și, apoi, între 7 și 14 ianuarie. Conform meteorologilor, în Moldova, în primele trei zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 2 și 5 grade și ale minimelor între—7 și—5 grade. În perioada 4 — 7 ianuarie doar izolat și trecător pot apărea fulguieli, iar începând cu 8 ianuarie, local și temporar va ninge slab.

În Muntenia, valori de 8 grade

În Dobrogea, până pe 5 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice regionale cu maxime cuprinse între 3 și 5 grade și minime între—4 și—1 grad. În Muntenia, în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 8 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 și 6 grade. În jurul datei de 5 ianuarie pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, iar începând cu data de 8 ianuarie acestea se vor semnala local și temporar. În Oltenia, în prima zi vremea va fi caldă, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 3 și 5 grade. În jurul datei de 5 ianuarie vor fi precipitații slabe pe arii restrânse, iar începând cu 8 ianuarie, acestea se vor semnala la nivel local.