SUA. 3 decembrie 2017. Hackerii ruşi ar fi accesat reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice din Statele Unite, scrie Washington Post, care citează oficiali americani. Vizată ar fi o companie din statul Vermont, care ar fi găsit în sistemul său un virus asociat cu operaţiunea rusească de hacking, numită Grizzly Steppe. Rusia a mai fost acuzată că, în 2015, a lansat un atac asupra rețelei electrice a capitalei Ucrainei, Kiev.

Oficialii americani nu ştiu deocamdată care au fost intenţiile infractorilor cibernetici, deoarece nu a fost afectată distribuţia energiei electrice.

Informaţia vine la scurt timp după ce Statele Unite au decis să expulzeze 35 de diplomaţi ruşi, suspectaţi de implicare în atacuri cibernetice.

Diplomaţii ruşi expluzaţi au plecat deja din cele două complexuri de vacanţă de lângă Washington D.C. şi New York, pe care Statele Unite au decis să le închidă. Oficial, locaţiile erau folosite de diplomaţi pentru concedii, dar lideri de la Washington spun că erau destinate de fapt activităţilor de spionaj.

LEAVE A REPLY