București. 3 decembrie 2017. Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară și joi, pentru a aproba proiectul referitor la eliminarea impozitării pensiilor. Convocarea a fost făcută de președintele Camerei, Liviu Dragnea.
În programul de guvernare propus de PSD în campania electorală se vorbea despre eliminarea impozitării pensiilor mai mici de 2.000 de lei și de eliminarea CASS pentru toate pensiile.
Miercuri, Camerele reunite ale Parlamentului urmează să audieze miniștrii propuși și să învestească noul Executiv.
Potrivit secretarului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Liviu Dragnea, liderul PSD și președinte al Camerei, i-ar fi convocat joi pe deputați într-o sesiune extraordinară pentru a adopta un proiect de modificare a Codului Fiscal.

Proiectul de lege, inițiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel și susținut, ulterior, de parlamentari PSD, UNPR și ALDE, prevede modificarea Codului Fiscal în două direcții. Pe de o parte, este vorba de scutirea pensionarilor de la plata impozitului, indiferent de cuantumul pensiei. Pe de altă parte, este vorba de suportarea de la bugetul de stat a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele cu venituri din pensii, respectiv din indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.
Proiectul prevedea, în forma inițială, și interzicerea amendării Codului Fiscal prin ordonanțe ale Guvernului. Această modificare a fost însă eliminată pe parcursul procedurii legislative din Senat.
Cabinetul Cioloș a avizat negativ proiectul de lege, argumentând că toate măsurile ar avea în 2017 un impact asupra bugetului general consolidat de 2,2 miliarde de lei.

LEAVE A REPLY