Argeș. 9 ianuarie 2017. E oficial! Marți și miercuri copiii din Argeș nu merg la școală. La nivelul CJSU s-a decis suspendarea cursurilor.
”În perioada 10 – 11 ianuarie în toate unitățile de învățământ din Argeș orele de curs vor fi suspendate. S-a luat hotărârea în CJSU pentru că e cod portocaliu de ger”, ne-a precizat prefectul de Argeș, Cristian Soare. Miercuri la ora 14 este programată o altă ședință a CJSU pentru a se vedea cum evoluează situația. Inspectorul școlar general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, a explicat că motivul care stă la baza deciziei de suspendare a cursurilor este gerul din aceste zile.

Update: La Mioveni, școlile și grădinițele rămân deschise

Conform deciziei luată, astăzi, de Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, Prefectul Județului Argeș a anunțat închiderea tuturor unităților de învățământ din județ, pentru următoarele două zile, respectiv 10 și 11 ianuarie. Decizia a fost luată în urma instituirii Codului Portocaliu de ger persistent în intervalul menţionat, în toată zona Munteniei, astfel încât temperaturile minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.
Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, unitățile de învățământ din orașul Mioveni vor ține cont de această dispoziție, însă, cu acordul conducerii Inspectoratului Școlar, pentru a nu perturba activitatea pe platformele industriale din Mioveni, s-a decis ca grădinițele și creșele din oraș să funcționeze în regim special.
Astfel, pentru a nu pune în dificultate părinții care nu au posibilitatea să-și lase copiii supravegheați de o altă persoană, cât sunt la serviciu, se vine în sprijinul lor, de către autorităţile locale,  prin asigurarea că indiferent de condițiile meteo, copiii vor fi în siguranță, iar decizia finală aparține părinților.
“Considerăm motivat ordinul CJSU de sistare al cursurilor din cauza temperaturilor extreme, însă, la nivelul orașului Mioveni dispunem de toate condițiile pentru a le asigura copiilor confortul necesar pe perioada cât părinții se află la serviciu”, declară primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

LEAVE A REPLY