București. 12 ianuarie 2017. Elevii din anii terminali vor susține simularea examenelor naționale de la jumătatea lunii martie. Mai precis, simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe pe 13 martie cu proba scrisă la limba și literatura română.
Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului. Apoi, pe 15 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a. Toate rezultatele se vor afișa pe 31 martie.

Rezultatele, analizate la clasă

Acesta este al patrulea an consecutiv în care elevii de clasa a VIII-a, a XI-a și a XII-a susțin la nivel național simulări ale examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții purtate atât cu elevii cât și cu părinții. Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă. Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.