București. 12 ianuarie 2017. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben, de depuneri de polei, precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte, este valabilă în intervalul 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12.
Codul galben de ninsori, precipitații mixte, viscol și polei este valabilă în 33 de județe, începând din dimineața zilei de vineri, iar de joi după-amiază va fi în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată, la nivelul întregii țări.
În intervalul menționat vor fi precipitații mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul și nordul țării și vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest și la munte cantitățile de precipitații vor depăși local 20…25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat și Crișana, iar după-amiaza și în Transilvania și nordul Moldovei, arată meteorologii. În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova. În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat și în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h și trecător peste 70 km/h, se vor semnala și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului, anunță ANM. Pe arii restrânse sunt așteptate precipitații slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) și în restul teritoriului.

LEAVE A REPLY