București. 20 ianuarie 2017. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, în urma controalelor efectuate, amenzi usturătoare comercianților care au încălcat legislația. Totodată, au confiscat peste 4 tone de produse alimentare și au suspendat activitatea la patru unități.
În perioada 22 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017, în a doua etapă a controalelor având ca tematică sărbătorile de iarnă, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 2.704 de unități de producție și comercializare de produse alimentare, anunță cei de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

4 unități au primit ordin de suspendare a activității

Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea a 181 de amenzi contravenționale, 4 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 12 s-a decis interzicerea activității. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 397.470 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 4 tone. Printre neconformitățile constatate și sancționate le amintim: Brașov, 43.200 de lei, igiena necorespunzătoare a spațiilor utilajelor ustensilelor; lipsa monitorizare temperaturi; lipsa întocmire grafic la zi de monitorizare a temperaturii în spațiile de frig; lipsă buletin de analiză în autocontrol pentru apă; lipsa implementare monitorizare a procedurilor HACCP; Cluj, 121.200 de lei, neîntreținerea în condiții de igienă corespunzătoare a spațiilor de depozitare, producție și desfacere a produselor alimentare și/sau utilajelor folosite la manipularea acestora; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării directe către consumatorul final; depozitare necorespunzătoare a materiilor prime, semifabricatelor sau produselor finite în unitățile supuse controlului sanitar veterinar; materii prime folosite în procesul de fabricație cu termen de valabilitate depășit; Dolj, 64.000 de lei, etichetare produse incompletă; depozitare produse alimentare fără a respecta normele sanitare veterinare; igienă necorespunzătoare; fișe de monitorizare a temperaturilor necompletată la zi.

LEAVE A REPLY