Bucureti. 21 ianuarie 2017. Un incendiu violent a ars în întregime clubul Bamboo. Autoritățile din București au impus codul roțu de intervenție. 44 de persoane au fost rănite și au fost transportate la mai multe spitale din Capitală. 5 dintre ele au rămas internate. Sute de persoane au fost evacuate. Mulți clienți au sărit în lacul Tei pentru a se salva. Deocamdată nu se știe dacă au rămas victime înauntru pentru că pompierii nu au reușit încă să intre în imobil.

021.206.4050 – linie telefonică specială despre situația victimelor

De altfel, incendiul a fost atât de puternic încât clădirea clubului de fițe din Capitală s-a prăbușit. Conform unor surse, pompierii au găsit în club materiale inflamabile. Incendiul s-a extins pe o suprafață 3000 mp, iar flăcările au ajuns până la înălțimea etajului cinci. Un dosar penal pentru distrugere a fost deja deschis de parchetul tribunalului București.
20 autospeciale, zeci de echipaje de pompieri și un spital mobil au ajuns la fața locului. Clubul Bamboo avea o capacitate de aproximativ 5000 de persoane.

Viceprimar sector 2, Dan Cristian Popescu: Clubul nu avea autorizație de funcționare

Secretarul de stat Raed Arfat: La acest moment 26 de echipaje de pompieri sunt încă în acțiune. Incendiul nu se mai desfășoară. Echipele medicale au fost reduse la zero. O persoană intubată și ventilată la Floreasca este acum conștientă și este în stare bună. Din cele 38 de persoane, o mare parte din ele au plecat acasă. Conform unei ultime informații, au rămas sub 10 persoane.

Evenimentele au adus aminte de tragedia de la clubul Colectiv.