București. 27 ianuarie 2017. Ședința de Guvern de vineri, în care urma să fie aprobat proiectul de buget pentru a fi transmis în dezbataerea Parlamentului a început cu o întârziere de patru ore și jumătate. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, vineri, și că a “sperat” că lucrurile se vor rezolva.
Lucrurile nu s-au rezolvat însă, pentru că președintele a convocat CSAT abia marți, astfel că bugetul ar putea fi adoptat marți sau miercuri, după ce va primi avizul CSAT, acolo unde deciziile se iau prin consens.
“Am avut o discuție astăzi cu domnul președinte, am sperat la un parcurs, așa cum a fost parcursul anul trecut. Anul trecut, la 9 decembrie, s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis la Parlament și în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat. Vă anunț că ședința CSAT va fi marți, la ora 12:30, înțeleg că a fost un anunț public, drept urmare, am informat conducerile celor două camere ale Parlamentului că imediat după CSAT vom avea o ședință de Guvern pentru aprobarea legii. Aceasta este desfășurarea pe care o vom avea zilele următoare. Așa că toate celelalte puncte de pe ordinea de zi rămân valabile. Iar proiectul de buget va fi discutat marți, după ședința CSAT. Și imediat, pentru că ne dorim cu toții, cred, să avem un buget pentru România cât mai rapid adoptat de Parlament”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ședința CSAT în care va fi dat avizul pentru proiectul de buget a fost programată pentru marți, la ora 12,30. Guvernul a așteptat mai bine de patru ore pentru un răspuns oficial de la Palatul Cotroceni.

Joi, preşedintele Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Grindeanu, în care îşi exprima nemulţumirea cu privire la reducerea bugetelor serviciilor de informaţii şi cu majorarea insuficientă a bugetului Apărării.