Argeș. 30 ianuarie 2017. Mâine, pe 31 ianuarie, veteranul de război, Constantin Enache, împlinește 100 de ani. Cei apropiați, numeroși consăteni, reprezentanții autorităților locale și cei ai Armatei l-au sărbătorit pe veteran duminică. Enache Constantin a luptat în Campania din Est a celui de-al II-lea Război Mondial.
În județul Argeș, la acest moment, potrivit informațiilor oficiale, sunt patru veterani de război care fie au peste 100 de ani, fie urmează să împlinească 100 de ani. Mai precis unul la Costești care anul acesta împlinește 105 ani, unul la Mioveni, care împlinește anul acesta 102 ani, și alți doi, de la Arefu și de la Curtea de Argeș, care împlinesc anul acesta 100 ani.

70 ani de căsătorie

Veteranul de război, soldatul Constantin Enache, din comuna Arefu, județul Argeș, împlinește mâine, 31 ianuarie 2017, venerabila vârstă de 100 de ani și a fost sărbătorit duminică, 29 ianuarie, în cadru festiv, de reprezentanții autorităților publice locale la Căminul Cultural din comună, se arată în informarea celor de la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul“. Au venit la eveniment președintele și doi dintre membrii Cultului Eroilor “Regina Maria” filiala Argeș, un reprezentant al Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul“ , numeroși consăteni precum și familia sărbătoritului. Veteranul de război a venit la eveniment îmbrăcat în port tradițional. Pe această cale îi urăm și no: LA MULȚI ANI! Tot în acest an, veteranul și soția sa, Filofteia, împlinesc 70 de ani de la căsătorie. Aceștia au împreună 5 copii, 18 nepoți și 22 de strănepoți. Veteranul centenar a primit mai multe cadouri simbolice, flori și diplome, alături de urările de viață lungă și sănătate. În încheierea evenimentului, ansamblul folcloric “Muntișorul” a oferit un spectacol inedit.