Pitești. 1 februarie 2017. În această seară la Pitești, mii de protestatari s-au alăturat manifestărilor organizate în mai multe orașe din țară față de adoptarea OUG de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală.

Vezi Imagini AICI
În Piața Vasiel Milea, după ora 18, au început să se strângă oamenii. Ulterior aceștia au plecat spre Primăria Pitești și mai departe în fața sediului PSD Argeș. Protestatarii au scandat preț de câteva minute în fața sediului, iar circulația pe Bulevardul Republicii a fost blocat. Ulterior aceștia au mers înapoi în Piața Vasile Milea, spre Casa Cărții – Bulevardul Republicii, către zona Nord, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și mai departe. Strada a fost blocată. Pe parcursul protestului, oamenii au cerut demisia Guvernului, alegeri anticipate, au huiduit și au scandat „Hoții!”, ”PSD – ciuma roșie!”, ”Vrem justiție, nu corupție!”, și ”DNA să vină să vă ia!”.
La nivelul României, potrivit celor de al Digi 24, la ora 21.00 numărul protestatarilor din București ajunsese la 150.000 și se estima că în restul țării au ieșit în stradă aproximativ 140.000 de oameni. Totodată, oamenii au ieșit în stradă și la Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Brașov, Craiova, Galați, Iași, etc.

LEAVE A REPLY