Argeș. 7 februarie 2017. Ministrul Apărării Naționale a aprobat planul de școlarizare în unitățile sau instituțiile militare de învățământ în anul 2017 – 2018. Ca noutate în acesta fetele concurează pe aceleași locuri cu băieții.
Astfel, pentru ofițeri au fost aprobate 658 de locuri: 203 la Academia Forțelor Terestre din Sibiu; 159 la Academia Forțelor Aeriene din Brașov; 66 la Academia Navală din Constanța; 180 la Academia Tehnică din București și 50 la Institutul Medico-militar din București.
Pentru maiștri militari au fost aprobate 411 locuri, astfel: 216 la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre din Pitești; 100 la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene din Bobocu; 95 la Școala Militară de Maiștri Militari de Marină din Constanța.
Pentru subofițeri au fost aprobate 460 locuri, astfel: 390 la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre din Pitești; 70 la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene din Bobocu.

Studii de formare

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”BASARAB I” din Pitești ocupă un loc de frunte în formarea tinerelor militari, astfel că din cele 1.529 viitoare cadre ale Ministerului Apărării Naționale ce vor începe studiile de formare în toamna anului 2017, aproximativ 40% vor studia la Pitești. În plus, tot în anul școlar următor, instituția argeșeană va mai pregăti 12 maiștri militari pentru Ministerul Afacerilor Interne, 2 pentru Serviciul de Informații Externe și 4 pentru Administrația Națională a Penitenciarelor. Maiștri militari vor fi formați printr-un ”Program de studii postliceale, cu durata de 2 ani” pentru 8 arme, respectiv 13 specialități militare, iar subofițerii printr-un ”Program de studii postliceale, cu durata de 1 an” pentru 11 arme, respectiv 17 specialități militare.
”Accesul la pregătire în Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”BASARAB I” este nediscriminatoriu, indiferent de condiția socială și materială, sex, rasă, naționalitate și apartenență religioasă, pentru toți tinerii care îndeplinesc criteriile de recrutare (până la data de 5 mai 2017) și de selecție stabilite de către Ministerul Apărării Naționale și sunt declarați ”ADMIS” la concursurile de admitere din luna august. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”BASARAB I” este recunoscută la nivel național în învățământul preuniversitar prin obținerea la sfârșitul anului 2016 a atestatului privind nivelul calității educației cu calificativul ”FOARTE BINE” și punctaj maxim, respectiv prin numărul calificărilor profesionale acreditate. Școala oferă absolvenților certificatul de calificare profesională-nivel 5 și suplimentul descriptiv al certificatului în format Europass. Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul instituției la adresa www.ncoacademy.ro”, se arată în comunicatul de presă transmis de cei de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”.