Rețeta zilei: Găluște chinezești Jiaozi cu umplutură din carne de curcan

0
637

Pitești. 10 februarie 2017. Se pregăteşte un aluat neted şi elastic din apă caldă, un praf de sare şi făină. Se pune într-o pungă cu fermoar sau se înfoliază şi se lasă să se odihnească 15-20 de minute.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele în proporţia dorită, aşa încât gustul să fie echilibrat de dulce/sărat/picant/acrişor.
Se pregăteşte umplutura, amestecând toate ingredientele într-un vas. Se frământă energic. Se condimentează uplutura după gust.
Pe planul de lucru înfăinat, se împarte aluatul în două. Jumătatea cu care nu se lucrează se resigilează. Se întinde aluatul pe planul de lucru cu sucitorul, într-o foaie subţire de 1 mm. Se decupează discuri cu o formă rotundă cu diametrul de 10-12 cm. Resturile rămase de la decupare se păstrează într-o pungă, la final se frământă puţin, se lasă să se odihnească 15 minute şi se întind din nou.
În centrul fiecărui disc se pune câte o linguriţă de umplutură, marginile se umezesc cu apă şi se modelează găluştele cum am arătat în videoul de mai sus.
Găluştele Jiaozi se gătesc la abur, prăjite sau fierte. Pentru varianta prăjită, se încinge puţin ulei într-o tigaie, se aşează găluştele şi se prăjesc doar până când baza devine aurie. Se adaugă 150 de ml. de apă şi se pune capacul. Se gătesc 6-7 minute până când se pătrund.
Se servesc fierbinţi, cu sosul pregătit anterior.
Ingrendiente
370 grame făină
200 ml. apă caldă
1 praf sare
umplutura:

200 grame de varza chinezeasca tocata marunt
400 grame carne de porc sau curcan. Se poate folosi și carne de curcan
200 grame ciuperci Mun sau Shiitake tocate (dacă se utilizează uscate, inmuiati in apa fierbinte timp de 20 minute pentru a rehidrata)
1/2 linguriță de sare
1 lingura ghimbir ras sau tocat marunt
6 fire de ceapa verde
1 ou
2 catei de usturoi zdrobiti
piper dupa gust
1, ½ linguri Sos de soia
1 lingura ulei vegetal
1 lingura ulei de susan
1 lingura otet de orez
1 ardei iute rosu (dupa gust)
pentru sos: sos soia light, 1 lingura rasa de zahar, otet de orez, 1 lingurita ghimbir razuit fin, chilli, 1 lingurita ulei de susan

LEAVE A REPLY