Veneția. 20 februarie 2017. Purtând măști și costume de epocă, zeci de mii de persoane s-au înghesuit în Piața San Marco din Veneția pentru a asista la tradiționalul “Zbor al îngerului”, care marchează începerea festivităților Carnavalului desfășurat în perioada 18 – 28 februarie, relatează AFP.
Acțiunea care anunță în mod tradițional începutul Carnavalului de la Veneția este “Zborul îngerului” lansat din turnul clopotniței Bazilicii San Marco, o tradiție foarte veche ce adună o mulțime impresionantă de oameni în Piața San Marco.
Claudia Marchiori, care a întruchipat personajul îngerului, s-a lansat din clopotniță legată de o sfoară suspendată la 80 de metri înălțime de unde a planat deasupra mulțimii, dând startul unuia dintre cele mai celebre Carnavaluri din lume.
Carnavalul, care se va încheia la 28 februarie, a fost înființat în 1162, a doua zi după o victorie militară. Căzut în desuetudine de-a lungul anilor, gloria sa a fost restabilită de municipalitate în 1980. Măștile conferă unicitate carnavalului, în același fel în care gondolele conferă aerul de poveste Veneției.