București. 20 februarie 2017. Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit astăzi pe ministrul sud-coreean al Afacerilor Externe, Yun Byung-se, cu care a discutat, între altele, despre sporirea investițiilor sud-coreene în România.
”Președintele României a susținut o abordare pragmatică în sfera cooperării economice, care să permită creșterea schimburilor comerciale dintre cele două țări și sporirea investițiilor sud-coreene în România, pe măsura potențialului celor două economii. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a subliniat dorința României ca Republica Coreea să revină în topul primilor investitori străini în țara noastră, subliniind avantajele reprezentate de creșterea economică – în 2016, cea mai mare din UE –, mediul economic pozitiv și competitiv și de gradul înalt de pregătire a forței de muncă”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.
Potrivit sursei citate, ministrul Yun Byung-se a accentuat importanța acordată de Republica Coreea relației de parteneriat strategic cu România, care are, la fel ca și țara sa, o relație strategică puternică cu Statele Unite, ambele state având vecinătăți care pun probleme complexe. Oficialul sud-coreean a evidențiat dorința puternică a țării sale de a dezvolta o relație cât mai strânsă cu România în plan politic și economic, în acest din urmă domeniu exprimând interes pentru oportunități de afaceri în țara noastră în infrastructură, energie, IT, mediu și altele. Ministrul Yun Byung-se a prezentat, de asemenea, elementele de actualitate cu privire la situația de securitate din Peninsula Coreeană, inclusiv în contextul noului test balistic efectuat de Republica Populară Democrată Coreeană (R.P.D.C.) la 12 februarie.
”Președintele Klaus Iohannis a arătat că România va continua să condamne încălcările, de către autoritățile de la Pyongyang, ale Rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU, care solicită stoparea dezvoltării armelor de distrugere în masă și a programelor balistice ale R.P.D.C., ministrul sud-coreean exprimând mulțumirile țării sale pentru conduita constantă a României. În context, cei doi interlocutori au reliefat necesitatea continuării eforturilor comunității internaționale vizând denuclearizarea, pacea și securitatea Peninsulei Coreene, subliniind importanța implementării cu consecvență a sancțiunilor internaționale împotriva R.P.D.C. Ministrul de externe sud-coreean efectuează o vizită oficială la București.
Sursă foto: presidency.ro