București. 22 februarie 2017. Patru ministere vor fi conduse de alți oameni. Aceste schimbări vin la mai puțin de două luni de la depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.
Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache. Mai departe, Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu. La Ministerul Economiei a fost propus Mihai Tudose. Tot în ședința de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru delegat al Fondurilor Europene. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul ședinței, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN.
“Le mulțumesc colegilor că au votat în unanimitate propunerile mele. Au fost consultări zilnice cu conducerea partidului. La Justiție am venit cu domnul Tudorel Toader, pentru IMM-uri, Alex Petrescu, la Fonduri Europene, Rovana Plumb. Ministrul Economiei, Mihai Tudose. Mihaela Toader rămâne în echipă la Fondurile Europene. Am vrut să întărim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate și cu experiență”, a spus Grindeanu. Mai mult, Liviu Dragnea a anunțat că Toader nu se va înscrie în PSD dacă nu vrea. “Toate propunerile au fost votate în unanimitate. Nu trebuie să fie membru PSD domnul Toader ca să fie ministru”, a explicat Dragnea.

LEAVE A REPLY