SUA. 28 februarie 2017. V-ați imaginat cum ar fi să plecați în excursi pe…Lună? Ei bine, doi turiști extrem de bogați vor avea șansa unei asemenea aventuri, dar și să intre în istorie ca primii civili care vizitează spațiul. SpaceX a anunțat, luni, planurile sale pentru transportarea anul viitor a doi pasageri privați în jurul Lunii, aceasta fiind prima călătorie spațială cu oameni la bord către satelitul natural al Pământului realizată în ultimele patru decenii, informează DPA. Pe viitor compania dorește să facă și prima călătorie cu turiști spre Marte.
Compania nu a oferit detalii cu privire la identitatea celor doi turiști spațiali, însă a menționat că aceștia au făcut deja un “depozit semnificativ” și vor parcurge teste medicale și de rezistență la efort pentru a se stabili dacă vor putea face față călătoriei.
Ultimii oameni care au zburat către Lună au luat parte la misiunea Apollo 17, în 1972. SpaceX nu are în plan aterizarea pe Lună, ci orbitarea în jurul satelitului natural al Pământului.
Compania va lansa misiunile private în jurul Lunii de la Centrul Spațial Kennedy din Florida (SUA).
Statele Unite, Japonia, Rusia și China au în vedere realizarea, în anii următori, a unor misiuni către Lună cu oameni la bord, NASA vizând un astfel de zbor în jurul satelitului natural al Terrei ca parte a pregătirii pentru o eventuală călătorie spre Marte.