București. 28 februarie 2017. Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, marţi, în cadrul plenului CSM, că a găsit exclusiv aspecte de urmărire penală în dosarul în care se cercetează OUG 13 şi că nu ar trebui blocată o cercetare penală în curs.

Plenul CSM a luat în discuţie eventualitatea sesizării Inspecţiei Judiciare pentru a verifica felul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea în cazul OUG 13, dar şi modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea acestui act normativ, scrie agerpres.ro.
În acest context, Augustin Lazăr a precizat că a analizat dosarul şi că a descoperit exclusiv aspecte de urmărire penală.
“Cu referire la acţiunile de urmărire penală ale DNA, aş dori să precizez că eu am văzut dosarul şi am văzut că exclusiv aspecte de urmărire penală au fost cercetate. (…) Să vedem motivarea deciziei CCR şi o să o respectăm fără niciun fel de dubiu, dar eu vă pot asigura că am văzut dosarul şi am văzut aspectele de natură concrete care au fost cercetate acolo şi persoanele concrete care ar fi comis aceste fapte”, a precizat Augustin Lazăr.
Declarațiile au fost făcute în plenul CSM. Augustin Lazăr a scăpat de o eventuală anchetă a Inspecției Judiciare! Judecătoarea Simona Marcu, membru CSM, a cerut marţi sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a se verifica felul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ, dar şi modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13.