Argeș. 2 martie 2017. Astăzi, la Consiliul Județean Argeș, a fost convocată Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, pentru a se clarifica situația proiectului ”Crearea infrastructurii generale și specifice activităților de turism din arealul climatic Ghițu-Molivișu, comuna Arefu, Județul Argeș”. În urma discuțiilor s-a decis ca CJ Argeș să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare.
Inițial, proiectul de dezvoltare a Stațiunii Ghițu Molivișu consta în: pârtie de schi A1; pârtie de schi A2; drum comunal; infrastructura agrement la baza pârtiei A1; instalații de captare, tratare și distribuție apă potabilă în arealul Ghițu – Molivișu; observator turistic în Masivul Ghițu; rețele electrice de distribuție pentru alimentarea cu energie electrică în arealul Ghițu – Molivisu; valorificarea în scop turistic a resurselor regenerabile locale de energie din arealul Ghițu – Molivișu; sistem de canalizare ape uzate în arealul Ghițu – Molivișu; valorificarea în scop turistic a turbăriei Molivișu.

Probleme depistate

”Consiliul Județean Argeș este asociat în ADI Molivișu, conform hotărârii AGA nr. 3/21.05.2012, cu o cotă de participare de 34,375%, alături de comunele Arefu – cotă de participare de 21.875%, Cicănești – cotă de participare de 21.875%, și Brăduleț – cotă de participare de 21.875%. În acest moment, obiectivele Consiliului Județean Argeș sunt finalizarea pârtiei de schi A1, cu utilitățile necesare, precum și punerea în funcțiune a instalației de transport prin cablu. În acest sens, ADI Molivișu, cu sprijinul C.J. Argeș, are în derulare proiectarea lucrărilor mai sus menționate. Întrucât s-au constatat suspiciuni privind aspecte ce pot face obiectul unor anchete de ordin penal, respectiv nerespectarea perimetrului de desfășurare a lucrărilor șantierului Ghițu Molivișu, defrișarea unor suprafețe de pădure care exced necesarul prevăzut de lege, precum și suspiciunea ca lucrările să se fi efectuat pe proprietate privată și fără autorizație de construcție, conducerea Consiliului Județean Argeș a decis să se adreseze autorităților abilitate”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Argeș.
”În calitate de membri în ADI Molivișu și de reprezentanți ai județului Argeș, vom face o analiză serioasă, în urma anchetei organelor în drept, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. După elucidarea suspiciunilor, Consiliul Județean Argeș va aloca sumele necesare, care în acest moment sunt prevăzute și asumate, astfel încât pârtia de schi Molivișu să poată fi funcțională în sezonul următor”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.