Argeș. 13 martie 2017. Trei turiști israelieni au rămas blocați în weekend în Refugiul Viștea (2.310 m) de sub Vârful Moldoveanu, în Masivul Făgăraș. Două echipe de la Salvamont Nucșoara au plecat duminică să-i salveze pe turiștii epuizați din cauza efortului depus pe munte. Operațiunea de salvare continuă și astăzi.
Șeful Serviciului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a spus că turiștii nu erau răniți. Tinerii nu s-au mai putut întoarce la baza muntelui, așa că au alertat salvamontiștii. Sănduloiu a explicat astăzi că ”turiștii s-au aventurat cu toate că traseele sunt închise de la primele zăpezi. (…) Suntem în așteptare de vești”. Zona este foarte accidentată, însă salvatorii comunică în permanență cu turiștii. Totodată, Sănduloiu a explicat că această operațiune de salvare ”este una foarte dificilă, printre cele mai dificile din ultimii ani. Sperăm să o rezolvăm astăzi”.

Update. Prima echipă de salvamontiști a ajuns la turiști în urmă cu circa o oră. ”Sunt ok. Am ținut legătura cu ei prin sms în permanență. Acum o oră și ceva a ajuns prima echipă dintre cele două”, a explicat șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu. Salvatorii îi ajută să coboare de pe versant, iar oamenii ar putea ajunge în 6 – 7 ore înapoi.