Rusia. 19 martie 2017. Creatorul jocului Balena Albastră, care este deja arestat de patru luni, a declarat pentru un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru “a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii”. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.
Philipp Budeikin a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg.ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie, scrie evz.ro. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.

“Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor. Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii.

“Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul, potrivit Realitatea.net.

Aşa a apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum. Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, Rina Palenkova (foto). Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă. Budeikin detaliază totuşi în interviu cazul altui adolescent. “Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!”, a declarat administratorul grupurilor.

Experții susțin că cele mai multe victime sunt persoane care simt nevoia de a se integra unui grup și ajung să facă gesturi care le pun în pericol viața din dorința de a primi laude, de a fi apreciați. De precizat că în cazul sarcinilor pe care le primesc, sarcini care de multe ori sunt fatale, dacă sunt depășite cu bine, trebuie dovedite cu un filmuleț sau cu o fotografie că au fost îndeplinite.
Vineri, mai mulți elevi din Iași au ajuns la spital după ce și-au ținut respirația mai mult timp, jucând Balena Albastră