Vâlcea. 19 martie 2017. În urmă cu patru ani, un tânăr din Râmnicu Vâlcea, pe numele său Ionuţ Budișteanu, a fost nominalizat de către revista Time drept unul dintre cei mai influenţi tineri ai lumii, după câștigase concursul Intel International Science and Engineering Fair în Phoenix pentru un proiect despre maşini fără şofer.
Astăzi, acesta lucrează la un proiect care se dorește a fi cel mai puternic rival al Facebook: platforma socială ­Skyhub. „Este vorba de o platformă socială ce doreşte să revoluţioneze forumurile de pe internet cu o tehnologie nouă, adaptată la noile tendinţe ale webului. Se numeşte SkyHub, iar temporar poate fi accesată la http://skyhub.me. Cea mai inedită componentă o să fie un algoritm prin care toţi utilizatorii vor fi răsplătiţi financiar pentru întreaga lor activitate, proporţional cu impactul conţinutului creat de ei“, a declarat Budişteanu.

 

În următorii cinci ani ar putea fi printre primele 100 site-uri din lume.

 

La mijlocul acestei luni va fi gata versiunea 2.0 a SkyHub, care îmbunătăţeşte experienţa utilizatorilor, iar Budişteanu se pregăteşte să o lanseze public. „Am primit feedback care îmi spune că mai trebuie dezvoltată. Vom deschide în Bucureşti un punct de lucru, unde o să dezvoltăm platforma SkyHub mai departe şi să lansăm versiunea 2.0 cu îmbunătăţiri“, a precizat Budişteanu, citat de revista Capital.

LEAVE A REPLY