București. 23 martie 2017. Fostul premier Dacian Cioloș susține că decizia sa este să nu se înscrie în Uniunea Salvați România (USR) și afirmă că a ajuns la această concluzie “după primele discuții avute cu Nicușor Dan”.
“Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România. De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculațiile, înainte de înființarea acelei comisii de negociere în USR, de pozițiile și de reacțiile din ultimele zile. Este o decizie pe care am luat-o după primele discuții avute cu Nicușor Dan, pe care i-am și comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de președinte al partidului”, scrie Cioloș pe Facebook.

Fostul prim-ministru mai spune că are alături de el colaboratori din echipa guvernamentala de anul trecut, oameni lângă care a “construit politici de care România are și va avea nevoie, oameni care (…) mai pot face încă multe lucruri bune pentru țară”.

“Nu s-a pus niciodată problema ca eu sa negociez pentru mine o poziție sau alta în USR, așa cum reiese din unele poziții publice. Discuțiile s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între aceasta echipa și USR. Discuțiile cu președintele USR le-am purtat întotdeauna cu deschidere, cu bună credință, concentrându-mă pe ceea ce putem construi împreună. Nu voi fi eu vreodată cel care să vrea să dea pe cineva la o parte, să vrea să vină la o masă deja așezată sau să culeagă roadele muncii altora”, mai scrie Dacian Cioloș. El adaugă că nu se consideră în măsură să judece “resorturile deciziilor luate în USR” și că le mulțumește celor care își doresc ca el să vină în USR.