Londra. 23 martie 2017. Doi români, Andrei Burnaz și Andreea Cristea, au fost răniți miercuri seară într-un atentat asumat de gruparea jihadistă ISIS la Londra. Cei doi se aflau în capitala Marii Britanii în vacanță cu ocazia zilei de naștere a românului. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Tânăra de 29 de ani a fost grav rănită, a suferit deja o intervenție chirurgicală, și acum este în stare critică la un spital din Londra. Tânărul urma să o ceară în căsătorie astăzi pe femeia care acum este în stare gravă.

Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și dusă la spital. În cursul nopții a suferit o operație pentru îndepărtarea unui cheag pe creier, iar a doua zi de dimineață a fost transportată la un alt spital pentru a i se face investigații mai amănunțite la plămâni. Ea se află în continuare în stare critică, a anunțat ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.
Sorin Grindeanu a declarat că este multumit de modul in care reprezentantii ambasadei Romaniei in Marea Britanie au gestionat situatia in ceea ce ii priveste pe cei doi romani raniti in urma atentatului.
Patru persoane şi atacatorul au murit miercuri, la Londra, după ce un bărbat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului. Alte 40 de persoane, inclusiv doi români, au fost răniţi.
În mai toate capitalele europene au fost organizate diverse forme de manifestare a solidarității cu cetățenii britanici dar și cu victimele atentatului, de diferite naționalități.